Påske og tidlig sesongslutt

Det er påske igjen, for andre år på rad med begrensede muligheter til å følge alle vante tradisjoner.

For oss i Ad Cantus har kor-året så langt vært merkelig. Vi klarte å avvikle noen ganske ordinære øvelser i høst, men det har sine utfordringer å synge i kor med god avstand!

Da vi startet i august, var det med god avstand og stor optimisme. Dessuten måtte vi være kreative, og PC-en på stolen er bindeleddet til de som ikke kunne komme – noen fulgte øvelsen fra klokka 10 til 15 hjemmefra!

Så viste det seg at vi måtte utsette julekonserten vi skulle ha med Iver Kleive. Den er utsatt til desember i år, samme program og samme aktører, og vi gleder oss til jul!

Vår neste konsert skulle være i slutten av april med mye morsom musikk. Den har vi måttet avlyse, siden vi ikke får øvd. Vi har hatt noen øvelser på Zoom, men skal man være kor, må man være sammen. Derfor skjønte vi etter hvert at dette repertoaret må få vente til en annen gang. En liten smakebit av hva slags musikk vi har på «lager» til en annen anledning:

Vi har også andre prosjekter på blokka, ikke helt tidfestet ennå på grunn av usikkerheten rundt koronasituasjonen. I denne sakens anledning kan man faktisk møte sangere fra Ad Cantus som rusler rundt og øver på gammelnorske tekster.

Vi avholdt digitalt årsmøte tidligere i mars, og diskuterte hvordan våren videre kunne bli for koret. Vi hadde vært i kontakt med smittevernoverlegen i Ringebu, der vi øver, og fått vite at vi ikke kunne samles fysisk. Vi er sangere fra mange kommuner, og gjennom hele koronaperioden har smittesituasjonen vært forskjellig fra kommune til kommune. Med det nye muterte viruset, som er mer smittsomt enn det opprinnelige, ser vi at situasjonen ikke ser ut til å bli lysere med det første. Derfor ble det tidlig «ferie» for oss i år.

Men vi har lagt opp til et ambisiøst øvingsprogram til høsten, for å ta igjen litt av det tapte, og fordi vi savner koret vårt!

Vi ønsker alle en riktig god påske, og gleder oss til vi alle kan møtes og nyte kormusikk igjen!

Hilsen alle oss i Ad Cantus

PS: Vi har ledige plasser til tenor og bass når vi starter opp til høsten. Hvis du er en ganske selvgående mannssanger som kunne tenke deg å synge sammen med oss, så ta kontakt med dirigent Åshild! Da kan du få prøvesynge når sånt blir tillatt.

Liker du dette? Del med andre: