På oppløpssida!

Komponisten sjølv, Vegar Vårdal

No er det berre dagar att til vi står på scena i Vågå saman med alle dei andre som skal få vere med på å framføre «Han var hoga heim».

Sist helg hadde vi øving med komponist Vegar Vårdal, og Torunn Elise Kveen, som vi skal framføre ein av satsane saman med. Det var spennande å ta arbeidet vårt eit steg vidare, og no gler vi oss til å få framføre heile dette verket saman med veldig mange andre aktørar!

Torunn Elise Kveen

På Facebooksida til Landskappleiken står dette om Vegar Vårdal sitt verk:

Vågåkvelden 2019 er et bestillingsverk, en blanding av lokal tradisjon og nyskrevet musikk. Bestillingen har vært å lage en time med god musikk, forankret i lokal tradisjon, for ulike ensembler og solister. Det skal være både vakkert å høre på og utfordre musikklivet i dalen.

Komponist og musikalsk leder er Vegar Vårdal. Etter først å ha laget en ramme, bestemt ideen og utøvere, begynte selve komponeringsarbeidet for alvor i julen. I tillegg til eventyret som ramme, har han brukt sanger av Edvard Storm og slåttemateriale som O. M. Sandvik samlet og ga ut for 100 år siden som utgangspunkt. Og om du må vente til den 28. juni for å høre musikken, så kan du få litt fakta så lenge:

Det er:
8 nye komposisjoner, og 9 tradisjonelle i nye arrangement
4 sanger etter Edvard Storm, en av Welhaven
7 slåtter hentet fra O. M. Sandvik
2 springleiker, en spilles som en klassisk-inspirert melovitt og en i tradisjonelt tostemt samspill
3 runddanser, 1 marsj og 2 hallinger
8 instrumentalnummer og 7 med sang
tilsammen 15 musikk-stykker å glede seg til!

Meir info om dette og andre arrangement under årets Landskappleik finn du her!

Velkome til konsert!

Liker du dette? Del med andre: