Hyrdenes tilbedelse

Det nærmer seg desember, og tid for julekonserter. Imidlertid er det jo usikre tider for konsertarrangører om dagen, og vi følger nøye med på myndighetenes råd og retningslinjer. Vi satser på at vi skal få framføre vårt vakre juleprogram sammen med Iver Kleive i Lillehammer kirke den 18. desember klokka 21.

Billetter til konserten kjøpes på gdbillett.no . Du kan lese mer om konserten her:


«Hyrdenes tilbedelse»
Julens melodier med Iver Kleive og Ad Cantus

I desember har Ad Cantus gleden av å invitere til julekonserten «Hyrdenes tilbedelse» sammen med organisten og komponisten Iver Kleive.


Konserten bygger på Iver Kleives juleplate med samme navn, utgitt i 2004. Platen består i sin helhet av improvisasjoner og meditasjoner over julens melodier, og innspillingen ble til i løpet av to ensomme novembernetter ved flygelet i Kulturkirken Jakob.

Kirkelig kulturverksted skriver dette om utgivelsen:
«Denne juleplaten er blitt en enkel, vakker og meditativ innspilling der Iver Kleive og Jakob-kirkens Steinway-flygel er alene med altertavlen som inspirasjonskilde. Iver Kleives tolkninger er preget av enkelthet og sødme, som innbyr til konsentrasjon om livets skapende krefter.»

Kleive vil dele sine vakre versjoner av de tradisjonelle julesalmene med oss. Ad Cantus vil synge flere av Kleives egne korarrangementer til hans spill, og vil også framføre noe julemusikk a capella. Vi ønsker å ta publikum med inn i et fredfullt musikalsk rom der vi kan finne ro og glede sammen.

Iver Kleive er komponist, dirigent, pianist og organist. Han har mottatt flere priser for sine komposisjoner og innspillinger, og i 2017 ble han slått til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden.

Ad Cantus er et regionkor for Gudbrandsdalen. Koret består av vel 20 sangere fra hele regionen. Vi har hatt gleden av å samarbeide med Iver Kleive flere ganger tidligere, og har framført hans «Requiem» ved flere anledninger, første gang i 2012.

Dirigent er Åshild Alette Haugstad.

Liker du dette? Del med andre: