Om oss…

Koret i Gudbrandsdalen

Om Ad Cantus:
Ad Cantus er et kor med medlemmer fra store deler av Gudbrandsdalen. Ad Cantus ble stiftet i 2008, og har helt fra starten vært ledet av dirigent Åshild Alette Haugstad. Mye av korets repertoar er fra den klassiske korlitteraturen, men omfatter også salmer og folketoner. Vi har årlige konsertprosjekter.

I mars 2015 fremførte vi Mozarts requiem i Sør-Fron Kirke og Lillehammer kirke. Dette prosjektet ble i sin helhet ledet av dirigent Åshild Alette Haugstad. Koret var i den forbindelse forsterket med andre korsangere fra distriktet. Vi samarbeidet med et profesjonelt orkester ledet av Ingrid Økland, og solistene Ingeborg Dalheim, Marianne E. Andersen, Terje Andersen og Håvard Stensvold. Konsertene fikk strålende kritikker i lokalpressen, og trakk over 700 publikummer fordelt på de to konsertene.

Våren 2014 hadde Ad Cantus fokus på Grunnlovsmarkeringen, og avholdt to flotte konserter 3. og 4. mai i Ringebu og på Lillehammer. Rundt hundre tilhørere møtte opp på hver av konsertene, og de tok begeistret imot et program med en rekke nasjonalromantiske perler, i tillegg til samtidskomposisjonen “Bara du går över markerna” av Karin Rehnkvist.

Våren 2013 gjennomførte Ad Cantus folkemusikkprosjektet “Bergtatt”, der hovedfokuset var arrangementer for kor og hardingfele av Gjermund Larsen, samt middelalderballaden Margit Hjukse. Konsertene på Gammel-Kleppe i Vågå, Berghallen ved Hunderfossen og Kulturhuset Banken i Lillehammer, ble gjennomført sammen med felespilleren Sivert Andreas Holmen.

I mars 2012 framførte vi Iver Kleives Requiem sammen med Oslo Bachkor og Con Vocale i Sør-Fron og Lillehammer kirker. Ragnar Rasmussen var dirigent under konsertene og Iver Kleive satt ved orgelet. Verket ble innstudert av Åshild Alette Haugstad, og medlemmer fra koret har også fremført verket i Oslo Domkirke høsten 2012, i Stavanger konserthus våren 2014 og Røros Kirke mai 2015.

 

Legg igjen en kommentar